ORDU İL MEM ARGE

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı

Ordu’nun eğitimi, Vali Seddar Yavuz başkanlığında, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda tüm yönleriyle ele alındı.

 

Ordu Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, 2017-2018 eğitim-öğretim döneminin genel bir değerlendirmesi yapılırken, 2018-2019 eğitim-öğretim dönemindeki beklentiler dile getirildi.

 

“Eğitim, Uluslararası Rekabette Toplumların Yerini Belirleyen En Önemli Araçlardan Bir Tanesidir”

 

Eğitim camiasının sorunlarının ve ihtiyaçlarının da ele alındığı toplantıda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Eğitim, uluslararası rekabette toplumların yerini belirleyen en önemli araçlardan bir tanesidir. Birincisi sizi rakiplerinize karşı güçlü kılar, ikincisi de sizi insan yapar. Eğitim maalesef son 150 yıl dünyada çoraklaşmanın, insanlıktan uzaklaşmanın bir aracı haline geldi. Tartıştığımız en önemli hususlardan bir tanesi başarı. Akademik olarak biz en iyi nasıl oluruzu tartışırken, diğer taraftan insanın insan olmakla taşıdığı vasıfları büyük ölçüde ıskalar hale geldik. İşte bu nedenledir ki, dünya bunca zenginleşmeye, teknolojik gelişmeye rağmen ciddi bir sosyolojik bunalım içindedir.  Değerlerden yoksun, sadece başarıyı hedefleyen eğitim sisteminin, istediğimiz huzuru, mutluluğu yakalamamıza fırsat vermeyeceğini artık net olarak biliyoruz. O nedenle ki, biz eğitim sistemlerini tartışırken sadece akademik başarıyı hedeflemek değil ,  iyi insan, iyi birey peşinde koşan bir yaklaşımı da hedeflemeliyiz. Eğitim, insan davranışlarındaki pozitif değişikliklerdir. Aksi takdirde biz, bilgi yüklemesinden başka bir şey yapmamış oluruz” dedi.

 

            “ Eğitimde iddiası olmayan toplumların gelecek iddiaları olamaz”.

 

            Toplantıda, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş da konuşma yaptı. Yaptığı konuşmasında;  “ 2023 vizyonunda Ordu’da eğitimin niteliğini geliştirmek için bilgi paylaşımı amacıyla tertiplediğimiz bu toplantının orijininde ‘hep birlikte olmak’ vardır.

            Eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, eğitimin niteliğinin geliştirilmesi, il eğitim göstergelerinin yükseltilmesi, öğretmenlerimize yönelik destekleyici çalışmaların sürdürülmesi kapsamında pek çok çalışma başlatmış durumdayız.

            Eğitim yöneticisi olarak, yönetim paradigmalarınıza katmanızı önerdiğim bir ifadeyi hatırlatmak istiyorum. ‘ Sağlam bir ‘Niçin? ’ iniz varsa, ‘Nasıl? ’ a takılmazsınız.’ Dünya değişirken biz aynı kalamayız. Değişmek ve gelişmek zorundayız. Lütfen kendinize yatırım yapınız.”  dedi.

 

Konuşmaların ardından toplantı soru-cevap şeklinde devam etti. Vali Seddar Yavuz, toplantıya katılan okul müdürlerinin karşılaştığı sorun, sıkıntı, ihtiyaç ve taleplerini dinledi, sorularına cevap verdi.

Toplantının devamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılında ilimiz eğitim öğretimine katkıda bulunmuş olan başta Sayın Valimiz olmak üzere kurum ve kuruluş il müdürlerine hediye takdimi yapıldı.

Toplantı , hayırlı olsun dilekleriyle sona erdi.

21-09-201821-09-201821-09-201821-09-201821-09-201821-09-201821-09-201821-09-2018

Karşıyaka Mahallesi Atatürk Bulvarı No 336/B Altınordu / ORDU - 04522231629

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.